Om Mig o min Kennel

Jag har haft rasen Japansk Spets i snart 40 år, varit uppfödare ca 35 år av rasen. Utökade kenneln med rasen Keeshond sedan 10 år tillbaka. Men den rasen finns inte längre kvar i kenneln.

Mitt motto med att föda upp hundar har alltid varit att kvalitet skall komma först och med det menar jag att aldrig ge vika för mentalitet, sundhet och anatomi.

Hellre kvalitet än kvantitet.

Har i mina 40 år fött upp ett antal valpar vilket betytt att jag inte varje år har valpar, tar oftast bara valpar när jag själv skall spara en valp för att gå vidare i mitt avelsarbete, vilket också betyder att jag med gott samvete kan sälja en valp till en annan uppfödare eller en valpköpare.

Mina linjer finns ännu kvar i många andra framgångsrika uppfödares stamtavlor, Jag tar inte heller valpar på alla mina tikar som jag själv spar om dessa inte uppfyller kraven i mogen ålder och där följer jag rasklubbens rekommendationer på krav inom rasen.

Skryter inte med en massa champions men det har inte heller varit mitt motto med att avla fram valpar, utan jag vill kunna glädjas åt att mina valpköpare får många problemfria år med sin nya familjemedlem